Dijital Kanguru, kullanıcıların gizliliğini korumak ve güvenliğin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli gizlilik ilkeleri belirlemiştir. Kullanıcılar, sitemizde gezinmeye devam ettikleri süre boyunca aşağıda belirtilen tüm maddeleri ve tüm bu maddelerin ayrılmaz bir bütün olduğunu kabul etmiş olurlar.

Digital Kanguru, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bazı kişisel bilgilerinizi talep etmektedir. Kişisel bilgiler, kişi adı-soyadı, unvanı, adresi, telefon numarası, e-posta adresi gibi kullanıcıyı tanımlamaya ve iletişim kurmaya yönelik her türlü bilgidir. Dijital Kanguru’ ya kayıt yaptırıp sipariş verebilmeniz için ticari / kurumsal bilgilerle birlikte kişisel bilgilerinizi de paylaşmanız gerekmektedir. Dijital Kanguru’ nun veri tabanında toplanan bu bilgiler, daha iyi bir hizmet için ,kampanya çalışmalarında veya müşteri profillerine yönelik özel promosyon faaliyetlerinde kullanılmaktadır. Dijital Kanguru üzerindeki faaliyetlerde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun uyarınca, kullanıcılara ait kişisel veriler, mevzuatta öngörülen usul ve esaslara uygun olarak Dijital Kanguru üzerinden sağlanan hizmetlerin verilebilmesi için bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olarak, ayrıca sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması nedeniyle açık rızanıza gerek bulunmaksızın, Dijital Kanguru tarafından işlenmektedir.

 

Dijital Kanguru, topladığı bilgileri, ilgili kullanıcının haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır.

 

Dijital Kanguru, üyelik formunda talep ettiği kişisel bilgilerin haricinde, kullanıcıların Dijital Kanguru’ yu kullanırken izlediği, ziyaretçi hareketlerini ve tercihlerini analiz ederek yorumlamaktadır. Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, Dijital Kanguru müşterilerine daha etkin bir alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla, Dijital Kanguru iş ortakları ile paylaşılabilmektedir.

 

Kullanıcı bilgileri, resmi makamlarca bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince, açıklama yapmak zorunda olduğumuz durumlarda resmi makamlar ile paylaşılmaktadır. Kullanıcıların Dijital Kanguru’ ya girdiği tüm bilgilere sadece kullanıcı tarafından değiştirilebilmektedir. Böylece Dijital Kanguru’ ya üye olurken vermiş olduğunuz kişisel bilgilerinizi değiştirebilir, yanlışlıkları düzeltebilir ve iletişim bilgilerinizin güncel olmasını sağlayabilirsiniz.

 

Dijital Kanguru üzerinden alışverişinizi gerçekleştirirken sizden bir ödeme şekli seçmeniz istenecektir. Tarafınızca her ne ödeme yöntemi seçilirse seçilsin, kredi kartı bilgileriniz Dijital Kanguru tarafından kesinlikle kayıt altında tutulmamaktadır. Bu kapsamda, ödemeye yönelik tüm işlemlerin Dijital Kanguru üzerinden banka ve bilgisayarınız arasında gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Dijital Kanguru üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirdiğinizde, işleminizi tamamlamak için paylaştığınız kişisel bilgiler, kart bilgileri vb., işlemin gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan üçüncü kişiler (bankalar, kredi kartı şirketleri vb.) ile paylaşılabilir. Kişisel bilgilerinizin tamamı veya bir kısmı da, tarafınıza satın aldığınız ürünün gönderilebilmesi için kargo firması ile paylaşılmaktadır.

 

Kişisel bilgiler, Dijital Kangurunun kullanımını geliştirmek, hizmetlerimizi, içeriğimizi ve reklamlarımızı tasarlamak, müşteri iletişimini geliştirmek için denetim, veri analizi ve araştırma gibi amaçlarla kullanılabilir. Kişisel bilgileriniz çalışanlarımızla veya üçüncü partilerle siparişin iletilme aşamalarının herhangi birinde paylaşılabileceği gibi siparişleriniz hakkındaki mesajlar, kurallar, koşullar ve politikalarımızdaki değişiklikler gibi önemli uyarıları göndermek için kullanılabilecektir. Herhangi bir bireyle doğrudan ilişkisi olmayan veriler niteliğindeki kişisel olmayan bilgileriniz de toplanabilmektedir. Kişisel olmayan bilgileriniz herhangi bir amaç için toplanılabilir, aktarılabilir, kullanılabilir ve açıklanabilir. Örneğin siparişler ile ilgili ödeme şekli, sipariş detayları, sipariş tutarı, kullanılan indirim kuponları gibi bilgiler kişisel olmayan bilgilerdir. Bu bilgiler, çalışanlarımızla veya ilgili üçüncü partilerle siparişinizin iletilme aşamalarından herhangi birinde paylaşılabilir veya Dijital Kanguru’ yu kullanımınızın analizinde ve desteğinde kullanılabilir.

 

Hizmetlerimizden müşteri faaliyetlerine ilişkin bilgiler toplanabilmektedir. İnternet Sitesi’nde dolaştığınız sayfalar, tıkladığınız buton ve bağlantılara ilişkin navigasyon, tıklama bilgileri, IP bilgileri, kullanım süreniz müşteri faaliyetlerine örnek olarak gösterilebilir. Bu bilgiler bir araya getirilerek müşterilerimize daha faydalı bilgiler sağlamak ve analiz için kullanılabilir.Bu bilgiler, reklam ve pazarlama hizmetlerinde kullanabilecektir. Dijital Kanguru, kanunen daha uzun bir saklama süresi gerekmediği sürece kişisel bilgilerinizi Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçları gerçekleştirmek için kanunen geçerli olan süre boyunca saklamaktadır.

 

Dijital Kanguru, çevrimiçi servisleri, interaktif uygulamaları, e-posta mesajları ve reklamları, çerezleri (cookie) ve diğer teknolojileri kullanabilir. Bu teknolojiler size en kaliteli hizmeti sağlamak, davranışlarınızı daha iyi anlamak ve hizmetlerimizi daha kolay sunmak amacıyla kullanılmaktadır. Çerezler ve diğer teknolojiler Dijital Kanguru’ yu ziyaret ettiğiniz zaman kişisel bilgilerinizi anımsatır. Bununla amacımız size kullanım kolaylığı sağlamak, vermiş olduğunuz siparişlere ulaşabilmenizi sağlamak ve bir sonraki ziyaretinizde sizi ve kişisel bilgilerinizi anımsayarak size daha özel bir hizmet sunabilmektir. Çerezleri bilgisayarınızdan dilediğiniz zaman silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Çerezler, kullanıcı davranışlarını anlamak, üyelerimizin İnternet Sitesi’nin hangi bölümlerini ziyaret ettiklerini göstermekte reklamların ve aramaların etkinliğini ölçmektedir. Dijital Kanguru bu bilgileri pazarlama ve reklam hizmetlerinde de kullanabilir.

 

Dijital Kanguru’ ya ait olmayan başka internet sitelerine bağlantı veya referans yer alabilir. Eğer İnternet Sitesi üzerinden başka bir kullanıcıyla ya da üçüncü tarafların bağlantılarını (linklerini) kullanarak üçüncü kişilere ait internet siteleri ile bilgilerinizi paylaşırsanız, bu internet sitelerine sağlayacağınız bilgiler için farklı gizlilik politikaları geçerli olabilir. Dijital Kanguru, bu sitelerin içerikleri veya içerdikleri diğer bağlantılardan sorumlu değildir.

 

6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun uyarınca, kullanıcılar, Dijital Kanguru’ ya üye olmaları sebebiyle; kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini ve kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme ve bu konularda e-posta adresi vasıtası ile bilgi talep etme; kişisel verilerine ilişkin herhangi bir eksiklik veya yanlışlık bulunması halinde bu yanlışlığın giderilmesini isteme; kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu durumun kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini talep etme haklarına sahiptir.

 

Dijital Kanguru, gizlilik politikası hükümlerini, dilediği zaman web sitesinde yayınlamak suretiyle tek taraflı olarak değiştirebilir. Değiştirilen gizlilik politikası hükümleri, web sitesinde yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer.